Directioneaza 20%

 

 

Aceasta facilitate este putin cunsocuta in cadrul firmelor mici si mijlocii si daca ii veti convinge sa va asculte, vor sa afle cum pot face un bine fara sa dea din banii lor, ci din impozitul datorat statului.

Iata informatiile legale, pe care trebuie sa le aratati firmelor, pentru a-I convinge de existenta acestei facilitati:

IMPOZITUL PE PROFIT al oricărei companii poate avea urmatoarea repartizare, conform Codului Fiscal:

Extras din codul fiscal Titlul 2, Cap. II, articolul 21, alineatul (4), litera p)

“Contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, dacă totalul acestor cheltuieli îndeplineşte cumulativ urmatoarele condiţii:

• Este în limita a 3 la mie din cifra de afaceri;

• Nu depăşeşte mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

Reflectarea în contabilitate a operatiunilor de sponsorizare prin acordarea de numerar cash sau virament bancar o gasiti in documentul atasat

SPONSORIZARII, DEŞI ESTE O CHELTUIALĂ NEDEDUCTIBILĂ, NU I SE APLICĂ IMPOZIT 16%. SPONSORIZAREA ESTE TOTAL DEDUCTIBILĂ DIN IMPOZIT, DACĂ SE INCADREAZĂ ÎN LIMITELE IMPUSE DE CODUL FISCAL (să nu fie mai mare 3 %0 (mie) din CA, şi de 20% din impozit)