Politică de confidențialitate

Politica de confindentialitate

Folosirea acestui site implica acceptarea politicii de confidentialitate de mai jos. Recomandam
citirea cu atentie a acesteia. Asociatia pentru Dezvoltare Europeană și Promovarea Tinerilor
din România – ADEPT isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o notificare
prealabila. In conformitate cu cerintele Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu
privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date,
modificata si completata, ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter
personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, a legii nr. 190 / 2018,
si a GDPR (Regulamentului (UE) 2016/679 de protectie a datelor cu caracter personal),
Asociatia pentru Dezvoltare Europeană și Promovarea Tinerilor din România – ADEPT cu si
prin site-ul www.salveazaunsuflet.ro, prelucreaza in conditii de siguranta si numai pentru
scopurile specificate, date cu caracter personal pe care ni le furnizati despre dvs, un membru
de familie ori o alta persoana (“date cu caracter personal”) in vederea indeplinirii operatiunilor
legate de desfasurarea activitatilor specifice activitatii Asociatia pentru Dezvoltare
Europeană și Promovarea Tinerilor din România – ADEPT.
Sunteti obligat(a) sa ne furnizati datele cu caracter personal, pentru efectuarea donatiilor
online prin card si PayPal, cat si pentru a putea comunica cu dvs. Refuzul dvs determina
imposibilitatea plasarii donatiilor online prin card si PayPal.
Conform Legii nr. 677/2001, beneficiezi de dreptul de acces, de interventie asupra datelor,
dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a te adresa justitiei.
Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor cu caracter personal care va privesc,
si sa solicitati stergerea datelor.
Daca unele din datele despre dvs sunt incorecte, va rugam sa ne comunicati cat mai curand
posibil pe adresa de email: [email protected]
Asociatia pentru Dezvoltare Europeană și Promovarea Tinerilor din România – ADEPT nu
incurajeaza SPAM-ul, nu furnizeaza adresa dvs de e-mail unor terte persoane juridice sau
fizice decat partenerilor contractuali, nu vinde si nu ofera catre alte persoane adresele de e-
mail obtinute prin intermediul site-ului www.salveazaunsuflet.ro.
Asociatia pentru Dezvoltare Europeană și Promovarea Tinerilor din România – ADEPT nu
divulga datele dvs personale altor persoane care acceseaza paginile acestui site, fara acordul
dvs explicit in acest sens. Datele dvs personale vor putea fi insa transmise autoritatilor in
drept sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati in drept sa efectueze orice
verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile în
vigoare.
I. In conformitate cu dispozitiile Legii nr.677/2001, donatorii si
beneficiarii nostri au urmatoarele drepturi:
1.)  Dreptul la informare (art.12);
2.)  Dreptul la acces la date (art.13) – dreptul de a obtine, la cerere si în mod gratuit,
confirmarea ca datele care ii privesc sunt sau nu sunt prelucrate de operatorul de date;

3.)  Dreptul la interventie (art.14) – dreptul de a solicita operatorului de date, printr-o cerere
scrisa si în mod gratuit, urmatoarele: a)  rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea
datelor incomplete, inexacte sau prelucrarilor nelegale; b)  transformarea datelor personale
nelegale în date anonime; c)  notificarea tertilor cu privire la operatiunile prevazute la lit. a) si
b).
4.)  Dreptul la opozitie (art.15) – dreptul de a se opune, în mod gratuit si printr-o cerere scrisa,
din motive întemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca datele care o vizeaza sa
faca obiectul unei prelucrari;
5.)  Dreptul de a se adresa justitiei (art.18) – dreptul de a se adresa justitiei pentru apararea
drepturilor garantate de lege si care au fost încalcate;
6.)  Dreptul de a face plângere la autoritatea de supraveghere (art.25).
II. Informatii Personale
Plasand o donatie online cu cardul, prin PayPal, prin transfer bancar sau prin orice alta
modalitate pusa la dispozitie de catre asociatie pentru dvs,  sau incheind un contract de
sponsorizare in calitate de beneficiar al unei donatii / sponsorizari din partea Asociatia pentru
Dezvoltare Europeană și Promovarea Tinerilor din România – ADEPT, fiind postate public
informatii cu caracter personal, sunteti de acord ca furnizarea serviciilor sau a produselor
prezentate pe www.sperantapentruromania.ro sa inceapa imediat dupa indeplinirea tuturor
formalitatilor de inregistrare cerute.
Informatiile furnizate de catre dvs trebuie sa fie corecte. Optand pentru efectuarea unei
donatii sau pentru inceperea unei campanii de strangere de fonduri in calitate de beneficiar,
va obligati sa ne furnizati corect numele, adresa si alte informatii utile.
Pentru corectarea sau actualizarea acestor informatii, va rugam sa ne scrieti pe email:
[email protected] Prin oferirea informatiilor cerute, sunteti responsabil pentru toate
actiunile care decurg din folosirea acestora. Asociatia pentru Dezvoltare Europeană și
Promovarea Tinerilor din România – ADEPT nu poate fi facuta responsabila pentru erorile
survenite in urma oferirii de informatii false, inexacte sau incomplete.
III. Securitatea Datelor Personale
Prin completarea datelor dvs. cu caracter personal in formularul pentru efectuarea unei
donatii online cu cardul sau prin PayPal, prin citirea formularului de donatie prin transfer
bancar si efectuarea unei donatii prin transfer bancar, sau la incheierea unui contract donatie
/ sponsorizare in calitate de beneficiar, declarati ca acceptati neconditionat ca datele dvs.
personale sa fie incluse in baza de date ale Asociatia pentru Dezvoltare Europeană și
Promovarea Tinerilor din România – ADEPT, conform prevederilor legale in vigoare.
Accesarea www. salveazaunsuflet.ro implica acceptul utilizatorilor / donatorilor /
beneficiarilor ca datele lor personale sa fie colectate, pastrate si prelucrate de Asociatia
pentru Dezvoltare Europeană și Promovarea Tinerilor din România – ADEPT in scopurile
definite mai jos, si in conformitate cu prevederile legale in vigoare. Refuzul utilizatorilor /
donatorilor / potentialilor beneficiari de a furniza datele personale determina neprocesarea
donatiilor, si neincheierea unui contract de donatie / sponsorizare cu Asociatia pentru
Dezvoltare Europeană și Promovarea Tinerilor din România – ADEPT.
IV. Ce date cu caracter personal prelucram:
1.) Datele obtinute la / pentru plasarea unei donatii: nume, prenume, telefon, adresa de email;
2.) Adresa de email la abonarea la Newsletter;

3.) Datele obtinute de la beneficiarii campaniilor de strangere de fonduri: nume si prenume,
varsta, localitate, judet, boala de care sufera, starea materiala, nevoile materiale, tratament,
numarul de telefon.
V. Durata colectarii datelor personale
Pentru donatori:
1.) Email-ul donatorilor, numele, prenumele, telefonul,  pentru donatiile efectuate online cu
cardul sau prin PayPal, se vor pastra in baza de date pentru durata a 3 ani de zile, sau pana la
solicitarea utilizatorului privind stergerea acestora conform drepturilor prevazute de
regulamentul 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea
datelor cu caracter personal
2.) Numele si prenumele donatorului, suma si data donatiei, vor fi afisate public pe toata
durata campaniei de strangere de fonduri, dar nu mai mult de 3 ani de zile. Campania va fi
considerata incheieta, cand statusul campaniei va fi ,,FINALIZAT”. Cand campania de
strangere de fonduri este ,,Finalizata”, lista donatorilor nu va mai fi facuta publica,
considerand, conform prevederilor legale in vigoare, ca donatia si-a atins ,,scopul”.
Pentru beneficiari:
3. Fiecare beneficiar al unei campanii de strangere de fonduri, isi da acordul ca sa prelucram si
sa publicam date cu caracter personal ale acestuia, in vederea informarii potentialilor
donatori, cu scopul strangerii de donatii. In acest sens prelucram si publicam urmatoarele date
cu caracter personal: nume si prenume, localitate, judet, starea de sanatate, starea matariala,
starea civila, numar de telefon, varsta.
4. Pentru desfasurarea activitatii contabile si juridice (pentru incheierea contractului de
sponsorizare), prelucram si urmatoarele date cu caracter personal, care nu sunt facute
publice: adresa completa a beneficiarului, seria, numar si CNP, al cartii de identitate.
VI. Temeiul / scopul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal si
modul lor de folosite:
1.) Pentru plasarea si efectuarea unei donatii;
2.) Pentru identificarea cazurilor umanitare si sociale care vor fi mediatizate pe site-ul
www.sperantapentruromania.ro in vederea ajutorarii lor;
3.) Pentru afisarea pe site-ul www.salveazasuflet.ro a datelor cu caracter personal a cazurilor
postate si mediatizate, pentru ca donatorul sa poata avea informatii minime necesare pentru
cazul pentru care doneaza, si sa il ajute in luarea deciziei de a dona;
4.) Pentru trimiterea de SMS sau email pentru instintarea donatorului cu privire la donatia lui,
informatii despre cazul pentru care a donat, sau prezentarea altor cazuri aflate in campanie de
strangere de fonduri;
VII. Unde sunt stocate datele cu caracter personal:
Acestea sunt stocate pe servere securizate prin firme de specialitate, si monitorizate 24/7.
VIII. Cat timp vor fi pastrate datele cu caracter personal:
Date stocate in baza noastra de date
1.) Datele cu caracter personal ale donatorilor care au efectuat donatii prin card sau prin
PayPal, vor fi stocate timp 3 ani de zile. Datele care se vor pastra timp de 3 ani de zile vor fi:
numele, adresa de email si numarul de telefon.
2.) Conform cu punctul 1. de mai sus, daca o campanie de strangere de fonduri dureaza mai
mult de 3 ani de zile, toate datele cu caracter personal care depasesc timpul de stocare de 3
ani de zile, vor fi sterse;

3.) Toate datele cu caracter personal ale donatorilor care au efectuat donatii prin transfer
bancar vor fi pastrate in baza de date timp de 3 ani de zile.
Date afisate public
1.) Datele cu caracter personal ale donatorilor care au efectuat donatii prin card, PayPal, prin
transfer bancar, sau prin orice alte modalitati de donatie, afisate public in ,,Lista donatori”,
respectiv nume si prenume, vor fi sterse imediat dupa finalizarea cazului pentru care s-a
donat;
2.) Daca campania de strangere de fonduri dureaza mai mult de 3 ani de zile, toate datele cu
caracter personal care depasesc aceasta durata, vor fi sterse din ,,lista donatori”.
3.) Datele cu caracter personal ale donatorilor care au plasat o ,,Donatie generala” vor fi
sterse de pe site in 1 luna de la publicarea donatiei pe site.
,,Donatia generala” este cea realizata accesand butonul rosu din stanga sus de pe site, avand
textul ,,Doneaza acum”. Donatia generala nu are o destinatie catre un caz, proiect sau actiune
prezentata pe site. De asemenea, o ,,Donatie generala” este acea donatie care se face prin
transfer bancar, dar pentru care donatorul nu specifica nici o destinatie.
Datele personale ale donatorilor care plaseaza donatii generale sunt stocate in baza noastra
de date pentru durata a 3 ani de zile.
IX. Terte parti care au acces la datele cu caracter personal:
La datele cu caracter personal au acces terte parti cu care noi lucram pentru ca in final donatia
sa poata fi efectuata si sa ajunga in final la beneficiar. Pe baza contractului de prestari servicii
intre asociatie si aceste terte parti, acestea au obligatia legala de a pastra securitatea datelor
cu caracter personal accesate, vizualizate sau primite de la noi. In acest sens, aceste terte parti
sunt:
1. Cabinetul de contabilitate – acesta are acces la datele cu caracter personal in vederea
prelucrarii juridice si documentelor fiscale aferente contabilitatii;
2. Programatorii – acces la datele cu caracter personal au si firmele de programare web cu care
asociatia are contract de prestari servicii. Aceste firme se ocupa strict de dezvoltarea si
mentenanta site-ului web, dezvoltarea de aplicatii, extensii, scripturi, etc;
3. Firma de hosting – toate datele cu caracter personal se afla stocate pe servere securizate
printr-o firma specializata pe acest domeniu, fiind monitorizate 24/7;
4. Procesatori de plati online – acces la datele cu caracter personal au si procesatorii de plati
online: EuroPayment Service (euplatesc.ro) si PayPal, care faciliteaza efectuarea donatiilor
online;
5. Angajatii asociatiei– acces la datele cu caracter personal au angajatii autorizati din cadrul
asociatiei, in scopul supervizarii donatiilor, sau a actualizarii lor pe site. De asemenea, accesul
se realizeaza si in vederea comunicarii cu donatorii privind starea donatiei, directionarea ei,
completarea ei sau informarea asupra unor erori care pot aparea in timpul efectuarii unei
donatii;
6. Marketing: Facebook si Google Analytics
 
X. Obtinerea consimtamantului privind preluarea, prelucrarea, stocarea
si folosirea datelor cu caracter personal:

Preluarea, prelucrarea, stocarea si folosirea datelor cu caracter personal se face doar dupa
acordul expres din partea donatorului si beneficiarului. Acest acord expres se face de fiecare
data:
1.) Acordul expres pentru preluarea, prelucrarea, stocarea si folosirea datelor cu caracter
personal se face de fiecare data cand un donator efectueaza o donatie online cu cardul sau
prin PayPal. Plasarea unei donatii online pe site se poate face numai prin si dupa acceptarea
,,Termeni si conditii” ale acestui site, prin bifarea casutei aferente la finalizarea unei donatii;
2.) Acordul expres pentru preluarea, prelucrarea, stocarea si folosirea datelor cu caracter
personal se face de fiecare data cand un donator efectueaza o donatie prin transfer bancar.
3.) Acordul expres pentru preluarea, prelucrarea, stocarea si folosirea datelor cu caracter
personal se face de fiecare data cand donatorul completeaza adresa de email pentru abonarea
la Newsletter;
4.) Acordul expres pentru preluarea, prelucrarea, stocarea si folosirea datelor cu caracter
personal se face de fiecare fata sub semnatura de catre beneficiarii campaniilor de strangere
de fonduri.
XI. Integritatea datelor cu caracter personal:
In vederea asigurarii securitatii si integritatii datelor cu caracter personal asociatia umanitara
,,SPRO (Speranta pentru Romania)” a intreprins urmatoarele masuri:
1.) Si-a instruit angajatii privind securitatea si integritatea datelor cu caracter personal;
2.) Si-a desemnat un responsabil cu protectia datelor cu caracter personal;
3.) Stocheaza toate datele pe un server securizat printr-o firma de specialitate in domeniu.
Serverul este monitorizat 24/7; 4.) Acces la datele cu caracter personal au doar angajatii cu
atributii in acest sens. Accesul se face pe baza unei parole si a unui user;
5.) Toate contractele de prestari servicii cu firmele terte care au acces la datele cu caracter
personal, au fost completate prin acte aditionale conform cu noul regulament european
GDPR;
6.) Lucram cu o firma de web development care ne asigura securitatea si mentenanta site-ului.
XII. Accesul donatorilor la datele tale cu caracter personal:
Donatorii si beneficiarii au dreptul la acces GRATUIT si oricand la datele
tale cu caracter personal;
1.) Donatorii si beneficiarii pot cere un extras al datelor stocate cu caracter personal, prin
email la adresa: [email protected]
De asemenea, prin cele doua adrese poti cere stergerea, rectificarea, corectarea, actualizarea
sau completarea datelor cu caracter personal;
2.) Donatorii si beneficiarii pot cere un extras (intr-un format excel), cu datele tale personale
care se afla in baza noastra de date, care pot fi portate catre un alt operator. Se pot cere
printr-o cerere scrisa prin email la adresa: [email protected], doar in perioada cand
aceste date sunt stocate in baza noastra de date.
XIII. Stergerea datelor cu caracter personal:
1.) Donatorii si beneficiarii pot cere stergerea completa a datelor tale cu caracter personal din
baza noastra de date, printr-o cerere scrisa trimisa pe email: [email protected]

2.) Operatorul nostru responsabil cu protectia datelor cu caracter personal se va ocupa de
stergerea lor, in maxim 5 zile lucratoare de la primirea cererii prin email sau posta;
3.) Dupa stergerea lor, vei primi din partea noastra, pe email sau prin posta confirmarea
stergerii datelor tale cu caracter personal, insotit de dovezi in acest sens.
4.) Vom pastra dovada electronica de transmitere a retragerii acordului si raspunsurile intre
cele doua parti. 5.) Dupa stergerea datelor tale cu caracter personal, vom instinta procesatorii
terti de acest lucru.
XIV. Retragerea consimtamantului:
1.) Retragerea consimtamantului privind prelucrarea, stocarea si folosirea datelor cu caracter
personal, presupune ca in prima faza donatorul si / sau beneficiarul si-au dat acordul privind
preluarea, prelucrarea, stocarea si folosirea lor;
2.) In acest context, donatorul si / sau beneficiarul au dreptul sa isi retraga oricand
consimtamantul privind prelucrarea, stocarea si folosirea datelor tale cu caracter personal:
RETRAGEREA CONSIMTAMANTULUI PRIVIND ABONAREA LA NEWSLETTER
– Daca te-ai abonat la Newsletter, te poti dezabona prin folosirea butonului ,,Dezabonare” din
partea de jos a newsletter-ului; – De asemenea, poti sa ceri dezabonarea la Newsletter si
printr-o cerere scrisa, trimisa pe email: [email protected]
RETRAGEREA CONSIMTAMANTULUI LA FORMULARELE DE CONTACT
– Daca ne-ai trimis mesaj folosind formularul de contact de la meniul ,,Contact”, toate datele
cu caracter personal au fost colectate strict doar pentru a putea sti cine esti, pentru a putea
primi mesajul de la tine si pentru a putea ulterior comunica cu tine; – Prin introducerea
acestor date cu caracter personal, ti-ai dat acordul / consimtamantul in mod implicit ca noi sa
le putem prelua, si folosi in scopul mai sus amintit. – Daca doresti sa iti retragi acest acord /
consimtamant, privind datele cu caracter personal preluate prin formularul de ,,Contact”, sau
ca acestea sa fie sterse din baza noastra de date, poti face lucrul acesta prin email la adresa:
[email protected] . Operatorul nostru responsabil cu protectia datelor cu caracter
personal va face lucrul acesta in maxim 5 zile lucratoare, dupa care vei fi instintat prin email
sau Posta, insotit de dovezi in acest sens.
RETRAGEREA CONSIMTAMANTULUI LA PLASAREA UNEI DONATII PRIN
ACCEPTAREA ,,TERMENI SI CONDITII”
– Daca ai efectuat o donatie online pe site prin card, prin PayPal, sau prin transfer bancar, in
mod implicit ai fost de acord cu ,,Termenii si Conditiile” site-ului privind preluarea,
prelucrarea, stocarea si folosirea datelor tale cu caracter personal; – Poti sa iti retragi acest
consimtamant, printr-o cerere scrisa pe email: [email protected] Operatorul nostru
responsabil cu protectia datelor cu caracter personal va face lucrul acesta in maxim 5 zile
lucratoare, dupa care vei fi instintat prin email sau Posta, insotit de dovezi in acest sens.
RETRAGEREA CONSIMTAMANTULUI LA INCHEIEREA UNUI CONTRACT DE
SPONSORIZARE SI PUBLICAREA UNEI CAMPANII DE STRANGERE DE FONDURI
O campanie publica de strangere de fonduri se poate face numai daca in prealabil beneficiarul
a incheiat un contract de sponsorizare cu asociatia, si implicit si-a dat acordul privind
preluarea, prelucrarea si publicarea datelor cu caracter personal. In acest sens, beneficiarul

poate solicita stergerea datelor cu caracter personal atat in timpul desfasurarii campaniei de
strangere de fonduri cat si dupa finalizarea acesteia.
XV. Procedura in cazul in care datele cu caracter personal au fost
accesate de o persoana neautorizata
1.) Daca a avut loc o bresa de securitate informatica, atunci operatorul, responsabilul cu
protectia datelor cu caracter personal impreuna cu tertii responsabili cu protectia si
securitatea sistemelor informatice, in cel mai scurt timp vor rezolva bresa de securitate
informatica;
2.) Responsabilul cu protectia datelor cu caracter personal din cadrul entitatii va evalua in cel
mai scurt timp impactul asupra protectiei datelor cu caracter personal;
3.) Daca este necesar, persoana sau persoanele vizate vor fi contactate si informate de
problemele aparute;
4.) De asemenea, in maxim 72 de ore va fi informata si autoritatea nationala pentru protectia
datelor cu caracter personal.
XVI. Declarații despre cookie-urile din site
Acest site utilizează cookie-uri. Acestea sunt folosite pentru:
1.) pentru a personaliza continutul si anunturile;
2.) pentru a oferi functii de retele sociale si pentru a analiza traficul pe site;
3.) pentru a fi oferite partenerilor detinatori de retele sociale, retele de publicitate si de
analize informatii cu privire la modul in care folosesti site-ul nostru. Acestia le pot combina si
utiliza cu alte informatii oferite de tine sau culese in urma folosirii serviciilor lor. In cazul în
care alegei sa continui sa utilizezi site-ul nostru, esti de acord cu utilizarea acestor module de
cookie.
Ce sunt cookie-urile Cookie-urile sunt mici fisiere de text ce pot fi utilizate de catre site-
urile web pentru a face utilizarea lor mai eficienta, care sunt stocate in cadrul folderului
browserului d-voastra. Fisierele de tip cookies sunt acceptate de majoritatea browserelor
pentru ca, printre altele, ajuta la o mai buna experienta cand navigati online.
Sperantapentruromania.ro utilizeaza aceste cookies pentru a putea avea o evidenta a
clickurilor pe care dumneavoastra le dati pe linkurile din cadrul site-ului nostru. Puteti oricand
sa stergeti aceste cookies din browserul d-voastra. In lege se stipuleaza ca putem stoca
cookie-uri pe dispozitivul tau, in cazul în care ele sunt strict necesare pentru operarea acestui
site. Pentru toate celelalte tipuri de cookie-uri avem nevoie de permisiunea ta. Acest site
utilizeaza diferite tipuri de cookie-uri. Unele cookie-uri sunt plasate de către servicii parti
terte care apar pe paginile noastre. Poti in orice moment sa iti retragi acordul tau ,,Declaratia
privind modulele cookie” de pe site-ul nostru. Consimtamantul tau se aplica
domeniului: www.salveazaunsuflet.ro
XVII. Fraudarea site-ului
Orice tentativa de a modifica continutul siteului www.sperantapentruromania.ro sau de a
impiedica serverul pe care siteul ruleaza sa functioneze optim va fi considerata tentativa de
fraudare. Ne rezervam dreptul de a actiona in judecata persoanele care incearca sau reusesc
sa fraudeze site-ul nostru.   Asociatia pentru Dezvoltare Europeană și Promovarea Tinerilor
din România – ADEPT
 www.salveazaunsuflet.rowww.salveazaunsuflet.ro Email: [email protected]